КОД: Дрескод – студенти по комуникации влязоха в практиката, подкрепени от „Пламена Стил“

Казват, че ако нямаш достатъчно силна сценична треска, не би бил толкова интересен на публиката. И че единственият начин да се пребориш с нея е просто да излезеш и да играеш. Именно по този начин изглеждат група третокурсници от НБУ застанали в кръг и хванати за ръце на няколко метра от сцената, на която ще се състои дебюта им в осъществяването на бизнес събитие като част от обучението им.

Студентите от департамент Масови комуникации реализират курсова работа на тема „Организиране на събитие“ в реална среда. Мястото, благодарение на което концепцията има завършена визия, е Бална зала на обновения хотел InterContinental в София. „КОД: Дрескод“ е името, което обединява основната тема на събитието – правилата в бизнес облеклото, с дейността на техния основен партньор – „Пламена Стил“. Компанията има 25-годишен опит в производството на висококачествени униформени облекла, като сред клиентите й са редица големи компании и институции.

Хотел InterContinental Sofia е не само любезен и луксозен домакин на събитието, но и модел за подражание, когато говорим за култура към дрескода в бизнес среда. „За една верига луксозни хотели темата „Дрескод“ е от първостепенно значение и се радвам, че толкова млади хора се занимават с нея“, казва Kристина Бабуркова, Mениджър обучение и развитие в InterContinental Sofia. „Заедно с „Пламена Стил“ успяхме да създадем за нашия екип служители наистина елегантни униформи, вдъхващи доверие и допринасящи за обслужване на световно ниво.“ 

Пламена Петрова, водеща на събитието и част от организаторите на КОД: Дрескод

Освен защото са се справили чудесно с редица тънкости в организирането на събитие – интересен сценарий, озвучаване, мултимедия, избор на качествена храна и напитки, привличане на гости, студентите са искрено развълнувани, защото са изпитали най-важното: тръпката и урока от това да работиш в екип. Умело са разпределили ролите си и се надъхват един друг преди старта. Когато излизат на сцената, за да приветстват гостите си, вече са уверени в успеха си.

Денислава, Йоана, Кристина и Богомил – организаторите в пълен състав

„Мисията на събитието е не само образователна от гледна точка на промяната на дрескода във времето. Подкрепяйки студентите в реализацията на курсовата им работа, искахме да им покажем, че работата в екип, е изключително важна за успеха на едно начинание“, казва Таня Петрова, управител на „Пламена Стил“. „Не се поколебах да подкрепя тяхната идея за организиране на събитие, тъй като вярвам, че бизнесът непрекъснато трябва да инвестира в младите хора. Вярвам, че трябва да им се дава възможност да участват във важни бизнес процеси наравно с по-опитните колеги, защото тяхната непредубеденост и енергия ражда смели идеи и решения, учи ги на отговорност.“, допълва тя.

Таня Петрова, управител на „Пламена Стил“

Да изразяваш културата на компанията чрез безупречна елегантност, да излъчваш вътрешен комфорт и увереност без да си провокативен – това са част от принципите, които „Пламена Стил“ следва в своя подход в изработката на униформени фирмени облекла. По идея на студентите фирмата представи свои визии за бизнес облекло, разказвайки за индивидуалните решения, които предоставя на всеки свой клиент. Сред гостите на събитието бяха и редица представители на компаниите, на които „Пламена Стил“ предоставя услугата си. „Фактът, че поканихме тези важни за нас хора, означава, че организацията и свършената от студентите работа са наистина добри“, категорична е Таня Петрова.

По време на своята презентация те бе подкрепена и от своя млад дрийм тийм, чийто дрескод чудесно поднесе мотото на събитието: Да бъдеш елегантен не означава да бъдеш забелязан, а да бъдеш запомнен (Джорджо Армани).

Част от младия екип на „Пламена Стил“